sander architects

  • facebook

13274 fiji way, suite 150

marina del rey, ca 90292

p |  310-822-0300 

e |  info@sander-architects.com

© 2017 by Sander Architects, LLC

RESIDENCE AT WILSON

1/3

This project, in Pasadena, CA, is designed to capture distant mountain views, and avoid the less-attractive neighboring buildings by creating large viewing boxes on the third floor of each of the six condominiums. This gives the project its distinctive upper story with glass boxes that project over vertical two-story translucent windows.

The entry level (living room, dining room and kitchen) is open plan with ceiling heights that, in places, reach 22 feet. Other features include roof decks, large master suites and eco-friendly finishing materials. The tagline being used by the developer to describe the building is "sophisticated green living."

Total square footage: 10,000 sf


Materials: bamboo flooring, recycled glass counters, high insulating solarban glass, maple cabinetry, no-VOC paint, eco-carpet.