n d e r   r c h i t e c t s

  • facebook

13274 fiji way, suite 150

marina del rey, ca 90292

p |  310-822-0300 

e |  info@sander-architects.com

© 2017 by Sander Architects, LLC

1/5

H.o.M.E. --- SAN FRANCISCO HOUSE OF MUSIC & ENTERTAINMENT

The first impression given by H.O.M.E.---- House of Music & Entertainment ---- is a playful building that invites users of Golden Gate Park to take a winding, zig-zag journey around the exterior of the building to reach the top. The initial incline of this path is comprised of large steps intended to be used as the seating for an outdoor cavea. It creates a dynamic, interactive space at the entrance to the theatre that is a perfect venue for pre-concert lectures, concerts and performing arts presentations free to the public. At successive levels, the public can access shops, a restaurant, classrooms and, ultimately, a play area on the roof with an incredible view of Golden Gate park and the City beyond. The building is wrapped in vertical aluminum battens. The material has a drama and theatricality appropriate to a performing space but is also chosen as its gentle reflective quality will reflect and refract the trees and surrounding parkland.

Signage for the building can be incorporated directly into this aluminum skin announcing H.o.M.E. as a place to explore and enjoy, as a place to play and discover, as a place to reflect on all that is delight in the culture of the surrounding City of San Francisco.

At the ground level, the initial incline of this path is comprised of large steps intended to be used as the seating for an outdoor cavea, or performance space, much like ancient Roman amphitheaters. This is a perfect venue for pre-concert lectures, free concerts and performing arts presentations free to the public. It also creates a dynamic, interactive space at the entrance to the theatre, the only private, ticket-access portion of the building. This entrance is denoted by the almost two-story glass wall that will glow like a beacon to park users once dusk has fallen.

The building is wrapped in vertical aluminum battens that will allow diffuse light into the building during the day, providing natural day-lighting, and then, at night allowing the building to glow. The material has a drama and theatricality appropriate to a performing space but is also chosen as its gentle reflective quality will reflect and refract the trees and surrounding parkland. Signage for the building can be incorporated directly into this aluminum skin announcing H.O.M.E. as a place to explore and enjoy, as a place to play and discover, as a place to reflect on all that is delight in the culture of the surrounding City of San Francisco.